Hoppa till innehåll

Kristen tro

Tron är mer än en tanke eller en speciell livsstil. Många av oss som tror bär med sig personliga erfarenheter av möten med Gud. Den kristna tron kan inte endast förklaras genom ord utan behöver upplevas, ett verkligt möte med Gud själv.

Jesus bär ett lamm

En treenig Gud

Den kristna tron och Gud kan förklaras utifrån det vi kallar för treenigheten, att Gud uppenbarar sig själv i tre personer:

  • Fadern – skapare av himmel och jord.
  • Sonen – Jesus Kristus, som är vägen till en gemenskap med Gud som börjar här och nu men sträcker sig in i evigheten.
  • Den helige Ande – Livgivaren. Anden ger kraft, kärlek och vägledning i vardagen. På så sätt gör Anden det kristna livet rikt.

Tro, hopp och kärlek

 

Bibeln talar om ”Tro, hopp och kärlek” som det som består. Dessa brukar ofta symboliseras av ett kors, ett ankare och ett hjärta.

  • Tro – Korset talar om att Jesus har gett sitt eget liv för att vi ska få leva.
  • Hopp – Ankaret symboliserar något som skapar fasthet när livet stormar. Det är hoppet om att Gud kan gripa in i vilken situation som helst, inget är omöjligt för honom. Men också hoppet att det här livet inte är allt – att det finns en fortsättning – en evighet och en himmel.
  • Kärlek – Hjärtat pekar på att Gud är kärlek och att Guds tanke för oss människor är att leva i kärlek till Honom och varandra.
Kors, ankare och hjärta
Vill du veta mer om den kristna tron så kan du fylla i kontaktformuläret på startsidan eller ringa något av telefonnumren som finns längst ner på samma sida.
Heart, cross & anchor” av Tim Green är licensierad under CC BY 2.0